Predavanje – Biologically important trace elements, research methodology

U sklopu spec-T-oil projekta (http://spec-t-oil.krs.hr/) koji se odvija uz potporu Fonda “Jedinstvo uz pomoć znanja„ (Unity through Knowledge Fund – UKF) dana 17. listopada 2016. (ponedjeljak) ugledni profesor i suvoditelj projekta Prof. Zed Rengel, School of Earth and Environment, University of Western Australia održati će predavanje naslova:

‘Biologically important trace elements, research methodology’.

Dr.sc. Rengel je Winthrop Profesor u Školi za Tlo i Okoliš, Sveučilište Zapadne Australije. Diplomirao je na biologiji i napravio magisterij iz biologije stanice na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a doktorat je obranio na Louisiana State University u SAD-u.

Radi na kretanju korisnih i toksičnih iona u prirodnim i poljoprivrednim okolišima, biologiji i kemiji rizosfere, mehanizmima efikasnosti primanja i iskorištavanja hranjiva kod različitih genotipova, ishrani biljaka i ljudi mikrohranjivima, i 3-D modeliranju rasta i funkcije korijena u tlu.

Predavanje će se s početkom u 11:00 sati održati u videokonferencijskoj dvorani (TCR) Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (Ruđera Boškovića 32, Split).

Svi zainteresirani su dobrodošli na predavanje.

Lijepi pozdrav
Maja