Scientific training – PhD Filip Pošćić / Znanstveno usavršavanje – Ph.D. Filip Pošćić

Filip Pošćić spent fifteen days of professional training (from 29.05.2017 till 12.06.2017) at the Research unit for Stable Isotope and Traceability at Edmund Mach Foundation in San Michele all’Adige in (Italy, http://www.fmach.it/eng). The host was Dr Federica Camin, a high cited scientist in the field of isotope and traceability of food products. The colleague improved his knowledge in the methodology of preparation and analysis of stable isotopes in olive oil by mass spectrometry. Twenty-eight samples from 14 different climatic area and geographic locations for H and O isotopes were processed. Additionally isotope analysis will serve as validation for a larger data from the Croatian Centre for Agriculture, Food and Rural Affairs (Zagreb).

 

Filip Pošćić je proveo stručno usavršavanje u trajanju od petnaest dana (29.05.2017 – 12.06.2017) na Odjelu za istraživanje stabilnih izotopa i sljedivosti u Institutu Edmund Mach iz San Michele all’Adige u Italiji (http://www.fmach.it/eng). Domaćin je bila dr. Federica Camin visoko citirana znanstvenica u domeni izotopa i sljedivosti prehrambenih proizvoda. Kolega se upoznao sa metodologijom pripreme i analize stabilnih izotopa u maslinovom ulju masenom spektrometrijom. Obrađena su 28 uzoraka iz 14 različitih regija i lokacija za H i O izotope. Dodatna analiza izotopa poslužiti će kao validacija za podatke s Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo iz Zagreba dobivenih iz većeg broja uzoraka.